Odustajanje od ugovora, povrati i reklamacije

 

1. Odustajanje od ugovora

 

Pravo na odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo odustati od ugovora u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Razdoblje za odustajanje istječe u roku od 14 dana od dana kada potrošač fizički uđe u posjed robe ili je u ime potrošača preuzme treća osoba koja nije prijevoznik i koju je potrošač odredio u tu svrhu.

Kako bi ostvario pravo na odustanak, potrošač mora nedvojbenom izjavom (npr. poštom ili e-mailom) obavijestiti tvrtku HORIZONT Adria d.o.o. Oranice 134, 10000 Zagreb o svojoj odluci o odustajanju od ovog ugovora.

Kako bi se rok za odustanak od ugovora uzeo u obzir, dovoljno je da obavijest o ostvarivanju prava potrošača na odustanak od ugovora pošalje prije isteka roka za odustanak od ugovora.

 


Koja je procedura ako odustanete od ugovora?

Ukoliko potrošač odustane od ovog ugovora, tvrtka će mu bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka obavijesti o odustajanju od ovog ugovora, nadoknaditi troškove, osim troškova dostave koje pokriva sam kupac.

Takvu novčanu nadoknadu vrši tvrtka koristeći ista sredstva plaćanja koja su korištena u izvršenju izvorne transakcije, osim ako nije izričito drugačije dogovoreno; ni u kojem slučaju potrošač neće snositi nikakve troškove kao rezultat ovog povrata. Tvrtka može zadržati plaćanje dok se ne primi vraćena roba ili dok potrošač ne pošalje dokaz da je roba poslana natrag, ovisno o tome što se dogodi prije.

Potrošač vraća ili dostavlja robu nama ili našem odabranom prijevozniku bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je potrošač obavijestio tvrtku o odustajanju od ugovora. Povrat je pravovremen ako potrošač robu pošalje natrag prije isteka roka od 14 dana.

Trošak povrata robe snosi sam kupac.

U slučaju odustajanja od ugovora kod kojeg je iskorišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, ta sredstva se smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku. Kupcu se vraća samo uplaćeni iznos. Prilikom odustajanja od ugovora poklon bon se smatra sredstvom plaćanja te se vraća potrošaču kao poklon bon, a uplaćeni iznos se vraća potrošaču. U iznimnim slučajevima, kada artikli nisu vraćeni sukladno zakonu o zaštiti potrošača, potrošaču možemo ponuditi kupnju artikla uz odgovarajuću naknadu koja se utvrđuje zapisnikom po povratu. Kupnja snižene vrijednosti uzima se u obzir nakon potvrde kupca putem e-maila. Potrošač ostvaruje korist od gore navedene naknade za otkup samo kada naruči drugi artikl iste ili veće vrijednosti.

Odustajanje od ugovora nije moguće za robu:

  • za robu ili usluge čija cijena ovisi o fluktuacijama na tržištima, na koje tvrtka nema utjecaja i koje se mogu dogoditi unutar roka za odustajanje;
  • za robu koja je proizvedena prema točnim uputama potrošača i prilagođena njegovim osobnim potrebama;
  • za robu koja zbog svoje prirode nije prikladna za povrat, kvarljiva je ili joj brzo ističe rok trajanja;
  • za pruženu uslugu, ako tvrtka u cijelosti ispuni ugovor, a pružanje usluge je započelo na temelju izričitog prethodnog pristanka potrošača te uz privolu da gubi pravo na odustanak od ugovora kada ga tvrtka u cijelosti ispuni;
  • zapečaćena roba koja nije prikladna za povrat zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga, ako je potrošač otvorio pečat nakon isporuke;
  • robu koja je po svojoj prirodi neodvojivo pomiješana s drugim artiklima.

2. Povrat novca

Proizvod možete vratiti u roku od 14 dana od dana kupnje. Proizvod koji se vraća mora biti zapakiran u originalnoj ambalaži, neoštećen, nekorišten te s originalnim računom i ispunjenim povratnim obrascem.

U roku od 10 radnih dana od primitka proizvoda i popunjenog obrasca, kupnju vraćamo na željeni račun.

Troškove povrata snosi kupac.

Paket adresirajte na: HORIZONT Adria d.o.o., Oranice 134, 10000 Zagreb ili ga donesite u našu trgovinu na istoj adresi.

Pakete koji nemaju plaćenu poštarinu za povrat robe neće prihvatiti tvrtka HORIZONT Adria d.o.o.

Za sve informacije dostupni smo na +385 99 490 9612 / +385 1 234 2286 / info@horizontadria.hr

 


Obrazac za povrat novog proizvoda

 

 

3. Pritužbe


Naručena roba odlazi iz našeg skladišta u besprijekornom stanju.

Ukoliko tijekom dostave paketa primijetite oštećenje, molimo Vas da tu informaciju proslijedite dostavljaču paketa. Prihvatite paket tek nakon razgovora s dostavljačem.

Pažljivo otvorite paket i zadržite unutrašnjost u izvornom stanju. Pažljivo pregledajte narudžbu kako biste bili sigurni da nije oštećena. Ukoliko prilikom pregleda narudžbe uočite oštećeni artikl, molimo da odmah kontaktirate našu trgovinu Horizont Adria: +385 99 490 9612 / +385 1 234 2286 / info@horizontadria.hr

Ispunite obrazac za reklamaciju u nastavku i dostavite oštećeni ili neispravni proizvod u našu trgovinu ili pošaljite na:

 

HORIZONT Adria d.o.o., Oranice 134, 10000 Zagreb

 

Ispunite obrazac za reklamaciju u nastavku i priložite ga uz proizvod na koji se želite žaliti.

Žalba će biti automatski odbijena ako:

Ste predali reklamirani proizvod bez izdanog računa ili reklamacije;
ne reklamirate proizvod čim otkrijete oštećenja ili nedostatke na proizvodu i nastavite ga koristiti;

 


Troškove povrata reklamiranog proizvoda snosi tvrtka HORIZONT Adria d.o.o.

Molimo vas da oštećene artikle i vanjska oštećenja paketa fotografirate i pošaljete nam zajedno s reklamacijskim obrascem. U slučaju oštećenja paketa molimo da sačuvate sve što je u njemu bilo. Problem ćemo riješiti čim budemo obaviješteni i ponuditi Vam rješenje. Ukoliko ste oštećenje paketa primijetili tek nakon primitka istog, odmah kontaktirajte našu trgovinu Horizont Adria: +385 99 490 9612 / +385 1 234 2286 / info@horizontadria.hr

 


Obrazac za reklamaciju

 

Pregled proizvoda

Proizvod će potom biti propisno i stručno pregledan, jer se nerijetko događa da do oštećenja proizvoda dođe zbog nepažnje ili mehaničke greške u kretanju i korištenju kupca. Na zaprimljeni obrazac za reklamaciju odgovorit ćemo vam u roku od 8 dana.

Prihvaćena ili odbijena reklamacija

Da li je prigovor prihvaćen ili odbijen obavijestit ćemo Vas najkasnije u roku od 30 dana od primitka zahtjeva za prigovor.