Klasična mesoreznica postoji već stoljećima. Kuhinjskim pomoćnikom od lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika mora se upravljati ručno, što zahtijeva puno snage i vremena. Većina uređaja je pričvršćena na radnu površinu pomoću vijčane stezaljke za sigurnu obradu mesa. Nasuprot tome, električna mesoreznica olakšava vaš posao. Sastojci po vašem izboru lako se samelju. Uređaj obično ima neklizajuće gumene čepove u podnožju, koji mu daju potrebnu stabilnost.Pročitaj više

Mesnice – bezbroj mogućnosti

U većim mesnim poduzećima kao što su mesnice, supermarketi, restorani, ovaj kuhinjski aparat je sastavni dio inventara, ali ga se isplati kupiti i za kućnu kuhinju. Dobar stroj za mljevenje mesa može vam biti od velike pomoći i otvoriti vam nove mogućnosti. Što možete učiniti s mesoreznicom?

Mesoreznica je jedini uređaj koji nudi veliku pomoć ako želite sami napraviti kobasice. Sve što vam treba je kvalitetno meso, pravi začini i naravno stroj za mljevenje mesa s nastavkom za kobasice i dovoljno crijeva za kobasice. Sada pomiješajte mljeveno meso sa začinima po želji. Za omotač kobasice upotrijebite svinjska ili janjeća crijeva, ovisno o ukusu. Uz pomoć posebnog nastavka, sada postavite crijevo za kobasice na kuhinjski aparat. Smjesu mesa i začina ponovno provucite kroz mesoreznicu i napunite crijeva. Ovdje točno znate koje ste sastojke koristili i možete uživati ​​u vrhunskim kobasicama!

Ako volite jesti hamburgere i želite se okušati u njihovoj pripremi, idealnog pomoćnika pronaći ćete u stroju za mljevenje mesa – ipak se pljeskavice sastoje uglavnom od mljevenog mesa. Za pripremu savršenog burgera možete koristiti tanjur za grublje komade mesa. Nakon što meso zavrtite kroz mesoreznicu, preostaje vam samo začiniti meso i staviti ga na rešetku roštilja. Neka burger zabava počne!

Aparat za mljevenje mesa može se koristiti kao svojevrsni sokovnik ili “smoothie maker”. Volite li pripremati sokove ili želite preraditi velike količine voća, mesoreznica je idealan alat. Prilikom kupnje pripazite da kupite odgovarajući dodatak za svoj projekt – brusilicu.

Ako se želite uštedjeti muke rezanja povrća prije kuhanja, bolje je koristiti ovaj podcijenjeni kuhinjski aparat. Tako luk možete preraditi bez prolivene suze. S pravim nastavkom ili pločicom s odgovarajućim rupama, priprema je gotova u tren oka.

Volite špagete i želite se osjećati kao da ste na odmoru u Italiji? Uz mesoreznicu ova želja će vam biti ispunjena. Tu su i posebni nastavci za izradu tjestenine i miješanje tijesta.

Mesoreznica nudi i pogodnosti za ljubitelje pasa i mačaka. Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca pripremaju im hranu kod kuće. Većina hrane za pse i mačke koju možete kupiti zapravo sadrži vrlo malo mesa za vašeg četveronožnog prijatelja. Uz pomoć mesoreznice svoje pse i mačke možete hraniti biološki prikladno za njihovu vrstu. Sirova hrana se zove BARF i označava preradu mesa, kostiju i iznutrica. Osim toga, možete dodati male količine voća i povrća kako biste oponašali sadržaj želuca manjeg plijena. Na taj način točno znate što vaš ljubimac jede svaki dan i podržavate uravnoteženu prehranu za svoje životinje.

Pregledajte internet trgovinu Horizont-adria.com i nađite mesoreznicu koja zadovoljava vaše potrebe!

Električne mesoreznice (10)

Nastavci za električne mesoreznice (12)

Noževi i pločice za mesoreznice (13)

Rezervni dijelovi za mesoreznice (18)

Ručne mesoreznice (6)