Odaberite odgovarajući izolator prema vrsti električnog pastira i debljini vodljivog materijala

Jeste li znali da vaš električni pastir može biti prejak za određeni izolator?

Visok električni napon u električnoj ogradi preduvjet je sigurnog stočarstva. Horizont izolatori moraju vrlo dobro izolirati, posebno za jače električne pastire.

Zadaća izolatora je izolirati vodljivi materijal (traku ili žicu) od šipke ili drvenog stupa i tla. Izolator sprječava kontakt između tla i ograde i tako se električni napon nalazi samo u vodljivom materijalu.

Prilikom postavljanja električne ograde postoji bezbroj mogućnosti, pa će odabir pravog Horizont izolatora biti presudan.Pročitajte više

Okrugli/linearni izolator drži vodljivi materijal (traku ili žicu) na istoj visini i uz ogradu, čime se povećava stabilnost električne ograde. Mala površina izolatora onemogućuje životinjama naginjanje i dodirivanje izolatora te mogućnost njegovog savijanja.

Kutni izolator prikladan je za postavljanje kutova gdje dolazi do napinjanja vodljivog materijala. Obično imaju ugrađeni metalni nosač koji apsorbira vlačne sile trake ili žice. Ugrađujemo ga na drveni stup koji omogućuje stabilnost ograde u svim vremenskim uvjetima (jaki udari vjetra, snijeg, ().

Izolatori za držanje udaljenosti imaju vodilicu udaljenu od točke vijka izolatora. Duljina vijka osigurava veću udaljenost stupa od vodiča, čime se štiti već postojeća ograda. Ograda će trajati dulje, jer korištenje ovih izolatora sprječava da se životinje naslanjaju na ogradu i grize drvene kolce.

Izolator za držanje udaljenosti može se ugraditi s unutarnje ili vanjske strane drvenog stupa. Obje opcije ugradnje izolatora zaštitit će vaše životinje. Vanjsko pričvršćenje izolatora na drveni stup onemogućuje prolazak divljih životinja na pašnjak.

Zatezni izolator se koristi na početku/kraju dijela ograde ili se koristi kao kutni izolator. Pogodno za žicu promjera do 8 mm. Omogućuje da žica uvijek bude pravilno zategnuta unatoč vremenskim prilikama.

Kao što je spomenuto, glavna uloga izolatora je izolirati vodič od stupova. No, također je važno da izolator dobro podupire vodljivi materijal, tj. da vodič čvrsto stoji na stupovima.

To znači da se pri odabiru odgovarajućeg izolatora mora uzeti u obzir i debljina (širina) vodljivog materijala. Stoga preporučamo da na okruglom izolatoru ne koristite debelu žicu (od promjera 6 mm). Okrugli izolatori namijenjeni su za tanje žice. Nepravilna uporaba oštetit će izolator i oslabiti zaštitu životinje.

U područjima s jakim vjetrom preporučamo korištenje izolatora na koje je vodljivi materijal pričvršćen vijkom ili zatvaranjem izolatora. Omogućuju čvrsto prianjanje vodljivog materijala na izolator.

“Slobodni” izolatori, tj. izolatori za koje vodič nije pričvršćen vijkom ili zatvaranjem izolatora koriste se za stabilne kutne stupove ili za linijske izolatore. Prednost “slobodnih” izolatora je nepotrebno podešavanje vodljivog materijala na svakom izolatoru. To se mora učiniti na svakom fiksnom izolatoru. Izolatori slobodnog hoda stoga su prikladni za ugradnju dužih ograda.

Kako odabrati izolator prema kapacitetu električnog pastira?

Problem može nastati ako imate kraću ogradu, lošiji izolator i jači električni pastir. U tom slučaju, izolator ne zadržava električni napon u vodljivom materijalu i preko njega se prenosi energija u tlo umjesto na električnu ogradu.

Preporučujemo odabir vrhunskih Horizont izolatora koji su dodatno ojačani i izrađeni od kvalitetne i izdržljive plastike, dobro se ponašaju čak iu zahtjevnijim vremenskim uvjetima. Dostupni su izolatori za trake i žice. U ponudi imamo i dodatno ojačane izolatore, što služi za veću otpornost.

Prikazujemo 1–24 od 33 rezultata

Izolator Clair (traka/žica)

0,35 
Izolator za traku ili žicu pogodan je za ograđivanje pašnjaka žicom ili trakom širine do 12 mm. Brza ugradnja s

Izolator Combi Beaumont za traku do 40mm

0,29 
Izolator za traku ili žicu pogodan je za ograđivanje pašnjaka žicom promjera do 40 mm ili trakom širine do 8

Izolator za stup do 13 mm (traka/žica)

0,31 
Višenamjenski izolator za traku širine 40 mm ili žicu promjera 4 mm. Pričvršćuje se na stup promjera od 6 mm

Izolator za stup do 14 mm (žica)

0,29 
Izolator za stup Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka sa žicom promjera do 6 mm. Pričvršćuje se na željezni stup

Izolator za stup do 15 mm (traka/žica)

0,38 
Izolator za stup Horizont prikladan je za ograđivanje pašnjaka žicom promjera do 6 mm ili trake širine do 20 mm.

Izolator za stup do 19 mm (traka)

0,73 
Izolator za stup Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka sa trakom širine do 40 mm. Matica na stražnjoj strani izolatora

Izolator za stup s maticom (traka/žica)

0,69 
Okrugli izolator Horizont za traku ili žicu pogodan je za ograđivanje pašnjaka sa žicom promjera do 6 mm i trakom

Izolator za traku 2 cm

0,38 
Izolator za traku Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka trakom širine do 20 mm. Pričvrstite na drveni stup čavlima ili

Izolator za traku 4 cm

0,29 
Izolator za traku Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka trakom širine do 40 mm. Pričvrstite na drveni stup čavlima ili

Izolator za traku 4 cm s obrnutom spojnicom

0,48 
Izolator za traku Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka trakom širine do 40 mm. Brza ugradnja s dva vijka od

Izolator za traku ili žicu

0,54 
Izolator za traku ili žicu Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka žicom promjera do 8 mm ili trakom širine do

Izolator za traku ili žicu Ranger

0,48 
Izolator za traku ili žicu Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka žicom promjera do 4 mm ili trakom širine do

Izolator za traku s metalnom pločicom

6,35 
Izolator za traku Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka trakom širine do 40 mm. Na drveni ili plastični stup pričvršćuje

Izolator za vrata

1,30 
Vijčani izolator za vrata koristi se za ručke i opružne ručke tamo gdje postoje prolazi. Brza ugradnja vijkom za drvo

Izolator za vrata Economy

0,84 
Vijčani izolator za vrata koristi se za ručke i opružne ručke tamo gdje postoje prolazi. Brza ugradnja vijkom za drvo

Izolator za zatezanje žice

0,34 
Izolator za zatezanje Horizont koristi se na početku / kraju ograde ili se koristi kao kutni izolator. Prikladno za žicu

Izolator za žicu Farmer

0,23 
Izolator Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka promjera žice do 3 mm. Ima navoj Ø 6 mm koji omogućuje brzo

Izolator za žicu s čavlom

0,16 
Izolator za žicu čavlom Horizont pogodan je za ograđivanje pašnjaka žicom promjera do 2 mm. Brza ugradnja čavlom na stup.

Kutni izolator za zatezanje – porculan

0,56 
Kvalitetni izolator za žicu porculana koristi se kao kutni izolator za zatezanje žice. Dizajniran je da bude izdržljiv, ima izvrsna

Kutni izolator za žicu – valjak

0,94 
Kutni izolator za žicu Horizont prikladan je za ugradnju u kutove gdje se javlja prenaprezanje žice. Za žicu promjera do

Nastavak za zatezanje izolatora

2,79 
Nastavak za akumulatorske odvijače za zatezanje vijčanih izolatora od PVC materijala.

Nastavak za zatezanje izolatora

3,81 
Nastavak za zatezanje običnih izolatora. Jednostavnije pričvršćivanje izolatora uz pomoć bušilice.