Mesarske sjekire su u osnovi veliki noževi koji se razlikuju po obliku, ali obično nalikuju sjekiri s pravokutnom oštricom. Uglavnom se koriste kao kuhinjski ili mesarski noževi te su namijenjeni za rezanje velikih komada mesa i kostiju. Široka strana manje mesarske sjekire može poslužiti i za drobljenje češnjaka u pripremi hrane. Ali zašto mesarske pile?Pročitaj više

Ručne ili električne mesarske pile nezaobilazni su alat za mesnice, farme, kućanstva i restorane koji sami obrađuju velike količine i komade mesa. Mesarske pile za kosti i meso imaju nazubljene oštrice koje lako režu meso i kosti bez začepljenja ili lomljenja kostiju. S mesarskom pilom za kosti i meso možete rezati velike komade mesa s kostima koji imaju čiste rezove i koji će se kasnije ravnomjerno ispeći.

Zašto je onda mesarska kuka tako obavezan dodatak? Kako se meso vješa na udice, enzimi u mesu čine mišićna vlakna mekšima i elastičnijima, što u konačnici rezultira podatnošću i mekoćom mesa.

U našoj online trgovini Horizont-adria.com možete pronaći mesarsku sjekiru odgovarajuće težine, korisnu mesarsku pilu i kuke za vješanje mesa, kao i uređaje za omamljivanje.

Kuke (13)

Mesarske sjekire i škare za meso (7)

Ostalo za preradu mesa (7)

Pile i listovi za pile (2)

Uređaji za omamljivanje i čišćenje (11)